NYHEDER

Nyhedsbrev august 2017

FORMANDEN HAR ORDET                                                                          

Kære DADV’er!

Som tidligere meddelt afsløres det nye monument for de danske krigssejlere 1939-45 den 29. august. Monumentet er rejst i Mindelunden i København og er udformet af billedkunstneren Per Arnoldi. Det afsløres af Hendes Majestæt Dronningen. Det bliver en stor dag, læs nærmere under ”Looking Forward”.

Den 5. september er det som sædvanlig den nationale flagdag for Danmarks udsendte, og Københavnske Soldaterforeninger fejrer som sædvanlig dagen på Frederiksberg Rådhusplads.

På grund af praktiske omstændigheder er Forsvarets Dag på Kronborg i år udsat til lørdag den 16. september, men vil blive afviklet helt som sædvanlig. Jeg opfordrer alle vore medlemmer til at melde sig og deltage. Det er altid en stor oplevelse.

Skal vi se lidt fremad, arbejder bestyrelsen selvfølgelig med vores traditionelle oktoberforedrag den 24. oktober samt Lille og Store Kransetur i november. Men herom nærmere i næste Nyhedsbrev.

Vel mødt til DADV’s efterårsprogram!

Jan Kaare

 

 

 

* * * *

 

 

Flugten Fra Horsens Statsfængsel
30 december 1944

Den 29 maj åbnede den nye udstilling i det tidligere Horsens Statsfængsel som er lavet om til museum.
DADV’s tidligere mangeårige formand Leon Houlby og hans historie fra 2 Verdenskrig, hvor Leon Houlby blev taget af Gestapo, dømt, fængslet og senere flygtede sammen med 14 andre modstandsmænd den 30 december 1944, indgår nu i museets udstilling som en integreret del.
Der er opbygget en celle hvor man kan se de historiske billeder som Leon Houlby tog med et lille indsmuglet minox kamera, samt andet billedmateriale som fængslet har fremskaffet.
Man kan desuden høre Leon Houlby’s historie oplæst af hans søn Aksel Houlby og se skyggebilleder i cellen.