NYHEDER

FORMANDEN HAR ORDET                                                                          

Kære DADV’er!

Ser vi lidt tilbage på den 29. august, kan vi glæde os over en særdeles vellykket og storstilet indvielse af Per Arnoldis nye Mindesmærke for de danske krigssejlere 1939-45: ”Det sortladne hav” i Mindelunden.

I nærværende Nyhedsbrev annoncerer vi som sædvanlig vort Oktober-foredrag, Store Kransetur og Årsafslutningen. Vi ved endnu ikke bestemt, hvornår Våbenstilstandsdagen med franskmændene vil blive afholdt, det er kun sikkert, at det nok ikke bliver på dagen, lørdag den 11. november.

Ligeledes er Den Værnsfælles Forsvarskommando på Holmen under flytning til Holmens Kanal. Vi kan derfor ikke sige med bestemthed, hvorledes vi kan lægge krans ved busten af HM Kong Frederik IX i år.

Men vel mødt i DADV!

Jan Kaare

 

 

 

* * * *

 

 

Flugten Fra Horsens Statsfængsel
30 december 1944

Den 29 maj åbnede den nye udstilling i det tidligere Horsens Statsfængsel som er lavet om til museum.
DADV’s tidligere mangeårige formand Leon Houlby og hans historie fra 2 Verdenskrig, hvor Leon Houlby blev taget af Gestapo, dømt, fængslet og senere flygtede sammen med 14 andre modstandsmænd den 30 december 1944, indgår nu i museets udstilling som en integreret del.
Der er opbygget en celle hvor man kan se de historiske billeder som Leon Houlby tog med et lille indsmuglet minox kamera, samt andet billedmateriale som fængslet har fremskaffet.
Man kan desuden høre Leon Houlby’s historie oplæst af hans søn Aksel Houlby og se skyggebilleder i cellen.